ITP Baia Mare

ITP Baia Mare

ITP Baia Mare pentru autoturisme, motociclete si dubite

Inspectie Tehnica Periodica, pe scurt ITP este o verificare tehnica la un interval de timp obligatorie a masinii. Aceasta presupune verificarea nivelului de poluare, a sigurantei rutiere si a categoriei de folosinta a autoturismului.

Pentru realizarea ITP-ului sunt necesare urmatoarele acte:

  • Cartea de identitate a vehiculului (CIV) in copie, conform cu originalul, eliberata de societatea de leasing sau in orginal, in cazul creditului auto.
  • Certificat de inmatriculare in original.
  • Asigurare de raspundere civila auto obligatorie (RCA).
  • BI/CI a celui care se prezinta cu vehiculul.

Daca aveti o masina mai veche de 12 ani, inspectia tehnica periodica trebuie sa o faceti anual. Aceasta masura a aparut din cauza defectiunilor mai frecvente la masini care au rulat peste 160.000 km. Un studiu a descoperit ca media, in Romania, a unui automobil este de 14.000 km/an. De aici rezulta perioada de 12 ani, dupa care ITP-ul il faceti anual.

Handels Auto are toate echipamentele pentru a vedea daca autoturismul corespunde standardelor de poluare si siguranta din Romania.

Incepem prin verificarea nivelului de poluare. Aceasta operatiune presupune stabilirea noxelor si a nivelului de zgomot prin introducerea unei sonde in teava de esapament.

Continuam prin starea mecanica si eficacitatea franelor fata – spate. In aceasta etapa aflam daca masina are probleme la frane, joc la roti sau alte probleme de directie.

Urmeaza verificarea farurilor si a stopurilor, si verificarea exetrioara, unde cautam sa vedem daca automobilul are rugina.

La sfarsit, pe fisa de constatare notam problemele, daca exista. Iar pe baza acestei fise, Handels Auto va spune costurile si durata reparatiei. Echipa Handels Auto se apuca de treaba imediat, ca dumneavoastra sa nu stati prea mult timp fara masina. Cand este gata, vehicolul trece din nou prin verificarile ITP. Daca totul este in regula, vom trece au sticker pe care e scrisa data inspectiei tehnice periodice. Acesta vine lipit in talonul masinii.

Pentru detalii, va rugam sa ne contactati la unul din numerele de telefon:
Costin Adeliu 0741.044.376
Les Nicolae 0748.288.285

Va asteptam sa faceti ITP-ul la Handels Auto si va dorim drumuri bune pe oriunde mergeti !